Professionel vejledning og støtte

Individuel terapi

Oplever du udfordringer i dit liv, og savner du en, du kan dele dine inderste tanker og følelser med, så kan psykoterapi være noget for dig. Psykoterapi hos mig er samtale terapi, hvor du kommer hele vejen rundt, om det der fylder og måske gør ondt. Jeg lægger vægt på, at det foregår i dit tempo. 
Uanset hvad du går og tumler med, vil du i psykoterapien opnå en større indsigt. Du vil få hjælp til at slippe gamle tanker og overbevisninger, der kan holde dig tilbage fra at opnå dine inderste drømme.
Nedenstående er en række eksempler på hvilke områder, jeg typisk møder i terapien. Stress, depression, angst, sorg, kriser, livskriser og lavt selvværd.
Som terapeut arbejder jeg ud fra eksistentiel psykoterapi, hvilket betyder, at vi som menneske hele tiden træffer valg – bevidste og ubevidste valg, der alle kan tolkes som tilvalg og fravalg.

Derudover arbejder jeg kropsligt. Jeg tror på, at tanker, følelser og kropslige fornemmelser er en vigtig del af samtalen.

Vi mennesker har en række behov, som vi skal have opfyldt for at leve et tilfredsstillende liv. Det er behov som anerkendelse, plads til at være sig selv, støtte, grænser og kærlighed. Alle disse behov skal læres i relation til andre mennesker. Alt efter hvordan disse behov er blevet opfyldt i din barndom, vil de påvirke din måde at udtrykke sig på i dit voksen liv. Dette kan både være hensigtsmæssigt og uhensigtsmæssigt. Måske er du tilbageholdende, frygtsom, plaget af skyldfølelse, angst eller har en depression eller bare ikke er glad, så kan samtale terapi være gavnligt for dig. 

NADA behandling

NADA akupunktur er akupunktur i ørene.
NADA metoden er kendt over hele verden og bruges b.la. 
 hospitaler og behandlingsinstitutioner. Vi har i Danmark anvendt NADA siden 1977. 

NADA er en metode, der får folk mere i balance, og behandlingen er med til at skabe indre ro. Alle, uanset alder, kan have glæde af NADA. Vi kan alle til tider miste vores indre ro og kontrol. 

NADA er et godt og effektivt redskab til b.la. stress, ADHD og til personer med depression. Endvidere virker NADA mod: Søvnløshed, stressdæmpende, mindsker angst, uro, bekymringer, eksamensangst, styrker immunforsvaret, hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, regulere hormonbalancen, humørsvingninger, fordøjelsen, puls og blodtryk.

5 små nåle sættes i hvert øre. Du skal sidde med dem i 45 minutter. Du vil blive tilbudt NADA te, som forstærker effekten af behandlingen. Nålene er meget tynde, og behandlingen er næsten smertefri. Til tider kan nogle af punkterne i ørene være ømme, hvilket kun er et godt tegn. NADA er massage af nervesystemet. 

Sandplay

Sandplay er et terapeutisk værktøj, som tager udgangspunkt i menneskets oprindelige evne til at symbolisere, bearbejde og aktivere de selv-helende muligheder. Legen hjælper dig med at bearbejde både tidligere traumatiske oplevelser og aktuelle vanskeligheder. 

Sandplay er et ordløst og effektivt redskab til både børn og voksne. Børn har ofte en naturlig tilgang til sandplay, da figurerne og sandet er en del af børnenes verden. Sandkassen er et afgrænset område og et beskyttet sted, hvor barnet eller den voksne kan udleve den indre smerte, sorg, frustration og konflikt. 

Sandplay stiller ingen krav til samtale eller præstation. Sandplay er en særlig, nonverbal terapeutisk metode. Her kan børn og voksne udtrykke deres indre følelser. For eksempel kan angst, aggressioner, skyld og skam og andre smertefulde følelser forløses gennem legen i sandet. 

Vi kan alle af forskellige grunde komme i mistrivsel. Sandplay er et særdeles effektivt værktøj,  når vi b.la. taler om mobning, ensomhed, tristhed, vrede og aggression. Ud over dette er det også et effektivt værktøj til klienter med spiseforstyrrelser eller selvskadende adfærd som foreksempel cutting.
Ved skilsmisse, tab samt identitetsproblemer, lavt selvværd, omsorgssvigt, tilknytningsforstyrrelser og overgreb er denne non verbale terapiform også meget skånsom. 

Med leg i sandet og med figurerne, sker der noget på det indre og det ydre plan. Nye historier, følelser og tanker kan skabes i sandkassen, da de almindelige regler ikke findes her. Her er alt tilladt og her kan alt ske.